O

N                                                                                                                                        P

Oenothera – Nattlys – Onagraceae
Det finnes ca. 80 arter i denne slekten fra nord Amerika og Sør Amerika.  De fleste artene passer i fjellhage i en god drenert jord i sol og halvskygge. Formeres med frø, deling eller stiklinger.

Oenothera fruticosa
Kommer fra øst i  nord Amerika. Den er gul og blir ca. 30-45 cm høy og blomstrer i juni/juli. Kan plantes både i sol og halvskygge i bed, fjellhage og stein og grusbed. Den klarer temperaturer ned til -39 grader C. H-4
Kr. 60,-

Olsynium – Iridaceae – Irisfamilien
Ca. 5-6 arter i denne slekten, der en art kommer fra Nord-Amerika og de andre fra Sør-Amerika. De er veldig lik Sisyrinchium. Plantes i mager jord og helst i sol.

Olsynium douglasii
Denne kommer fra sydvest i Kanada og vest i USA. Rosa og blir ca. 20-25cm. Bl. ca. i juni/juli. H-3
kr. 60,-

Oxalis – Oxalidaceae – Gjøksyrefamilien
Oxalis kommer av det greske ordet oxys som betyr sur eller skarp og refererer til den sure smaken på blad og røtter. Det finnes ca. 500 arter innen denne familien av ettårige, stauder og busker og de vokser over hele verden. De fleste vil ha en vanlig god drenert hagejord og en solrik plass. Men de som kommer fra skogsområder vil ha en mer godt gjødslet jord og litt skygge. De laveste sortene passe best i fjellhagen, men de større kan brukes i staudebedet. Formering med frø, deling, stiklinger og deling av rotknoller.

Oxalis enneaphylla
Denne var tidliger solgt som Oxalis sp., men koorekt navn er enneaphylla.
Rosa, lav passer i fjellhage, grushage. H-7
Kr. 60,-

Oxalis enneaphylla ”Ione Hecker” – Gjøksyre.
Dette er en navne sort av enten O. adenophylla eller O. enneaphylla. (Begge artene kommer fra Sør-Amerika) Den blir ca. 5-8 cm høy og blomstrer i juni/juli med store rosa blomster som åpner seg i sol. Denne bør stå solrikt og i vanlig god drenert jord. En nydelig liten plante som er fin i fjellhagen.H-7
kr. 60,-

2 tanker om “O”

Legg igjen en kommentar