R

P                                                                                                                                     S

Ranunculus – Soleie – Ranunculaceae – Soleifamilien Det finnes ca. 400 arter av ettårige og flerårige i denne slekten, og de finnes på alle kontinenter, og de vokser i lavlandet og høyt til fjells. Formeres ved frø, deling eller stiklinger.

Ranunculus acris Citrinus – Soleie
Lys gule, nesten hvite blomster, ca. 30 cm høye, blomstrer i tiden juni til august. Plantes i sol og litt fuktig jord. H-8
Kr. 50,-

Ranunculus dongrergensis
Opprinnelse: Tibet/Kina, Farge: gul, høyde: under 10 cm, Bl.:mai/juni/juli. Plantested: halvskygge/skygge i grus/sand/steinbed. Herdighet: vet ikke men den vokser i 3200-5600 m.o.h., så den tåler vel godt kulde.
Kr.50,-

Ranunculus pyrenaeus
Denne er endemisk til Pyreneenne. Den er hvit og blir ca. 5-15 cm høy og blomstrer i mai/juni. Sol/Halvskygge i god jord. H-4
Kr. 50,-

Rhodiola – Rosenrot – Crassulaceae – Bergknappfamilien
Rhodiola betyr rose. Det finnes ca. 60 arter, og de vokser i Polarområder og i høyfjellsområder, de fleste i asiatiske høyfjell og noen få i Europa. De fleste artene trives på tørre plasser og er lette å få til. Formeres med stiklinger, deling og frø.

Rhodiola rosea – Rosenrot
Rhodiola rosea

Viltvoksende i Norge. Den kan bli ca. 10-30 cm og blomstrer i juni/august med gule eller litt grønnguleblomster. Den trives best i vanlig hagejord og vil gjerne ha det litt fuktig. H-8
Kr. 50,-

Rhodiola sp. Himalaya- tror denne heter Rhodiola wallichiana.
Dette er en som kommer fra Himalaya. Den er gul på farge og blir ca. 10-15 cm og blomstrer i juni/juli. Finn i fjellhagen.
Kr. 50,-

Rodgersia – Bronseblad – Saxifragaceae – Sildrefamilien
Navnet Rodgersia er etter en amerikansk sjøoffiser John Rodgers som ledet en ekspedisjon til Kina og Japan der denne planten ble funnet. Det finnes 6 arter av denne slekten og den dyrkes mest på grunn av bladverket. Vil ha god jord og en litt fuktig vokseplass. Bør plantes i halvskygge. Formeres med deling eller frø.

Rodgersia podophylla – Bronseblad
Bronseblad - Kopi

Podophylla betyr kraftig eller tykt blad eller bladstilk. Den kommer fra Japan og kan bli inntil 150 cm høy. Blomstrer i juni/juli med hvite blomster, men det er bladverket som er penest på denne planten. I skygge ellerhalvskygge er bladene rødbrune, i mer sol blir de mer grønne. Dette blir veldig store planter og de sprer seg med rotstokker, så det anbefales at de plantes ett sted for seg selv og ikke sammen med andre stauder. Fine til å plantes foran ting som man vil skjule eller plasser i hagen der ingenting annet trives. Planten visner helt ned om høsten. H-7
Kr. 50,-

Romanzoffia – Boraginales – Rubladfamilien
Det finnes 5 arter i denne slekten og de vokser fra vest i Nord-Amerika til Canada.

Romanzoffia californica
Hvite blomster, ca. 10-40 cm høye og blomstrer i tiden mars-mai.
De danner tepper og plantes i litt fuktig jord i halvskygge/skygge.H-6
Kr. 50,-

Romanzoffia unalschcensis
Hvite blomster, ca. 10-40 cm høye og blomstrer i tiden mars-mai.
Samme opplysninger som ovenfor. H-6
Kr. 50,-

2 tanker om “R”

Legg igjen en kommentar