T

S                                                                                                                                                  V

 

 

Thymus – Timian – Lamiaceae
Ca. 350 arter i slekten og de vokser i de tempererte delene av Europa, Nord Afrika og Asia. De fleste er lave teppedannende planter og alle er spiselige.

Thymus pulegioides
Denne vokser i Europa og også i Norge. Det blir en halvbusk som blir mellom 5 og 25 cm med rosafiolette blomster. Plantes i mager jord i sol.
Kr. 50,-

Thymus rhodopensis
Denne kan jeg ikke finne noe om, muligens han som jeg kjøpte frø fra ikke har hatt det rette navnet. Den har rosafiolette blomster.
Kr. 50,-

Thymus x citriodurus Unni – Sitrontimian
Dette var årets staude i 2009. Den er ca. 10 cm høy og danner store tepper med rødfiolette blomster. Blomstret i juni/juli/august. De vil ha full sol og god drenert og næringsrik jord. Plantes i urtehagen, fjellhagen og fin i skråninger og  til å vokse over murkanter.
Kr. 50,-

 

Trollius – Ballblomst – Ranunculaceae – Soleifamilien
Trollius kommer fra det tyske ordet Trollblume som betyr rund eller kule og det viser til formen på blomsten. Det finnes ca. 20-25 arter i denne slekten og vi finner de på fuktige steder i Europa, Asia og Nord Amerika. Det finnes en art som er viltvoksende i Norge og det er T. europaeus – Engballblom. De trives best i halvskygge i god litt fuktig næringsrik jord. De lave artene kan brukes i fjellhage, og de større i rabatter. De er dessuten fine snittblomster. Formeres ved deling eller frø.

 

Trollius «Alabaster»
Hvit /kremfarvet, 25-40 cm, bl. 6/7.
Kr. 50,-

Trollius chinensis – Smalballblom
Denne er orangegul på farge og blir ca. 80 cm høy og blomstrer i juni/juli. Staudebed.
Kr. 50,-

Trollius europaeus – Engballblom
Trollius europaeus_edited-1
Europaeus betyr fra Europa. Den har gule blomster og blomstrer i mai/juni. Den ligner mye på T. europaeus men ser ut til å være en litt lavere sort. Rabatt og fin til snitt.
Kr. 50,-

Trollius hondoensis
Trollius hondoensis power point

Hondoensis betyr av eller fra fjellet Hondo i Japan. Denne kommer fra Japan og har oransje blomster og blir ca. 60 cm høy og blomstrer i mai/juli. Fin i rabatter og fin til snitt.
Kr. 50,-

 

Trollius pumilus
Pumilus betyr dverg eller svært liten. Planten vokser opprinnelig i Uttar Pradesh i India og til sørvest i Kina der den vokser i åpne skråninger. Den blir ca 30 cm høy og har gule blomster. Fjellhage
Kr. 50,-

Trollius vaginatus                                                                                                           Denne kommer fra Kina og blir ca. 8-12 cm og er gul.                               Kr. 50,-

Typhonium – Araceae
Det finnes ca. 50 arter i denne slekten, de fleste i Asia.

Typhonium diversifolium
Denne vokser i Himalaya i 2500-4300 m.o.h. og blomstrer i juni/juli.
Kr. 50,-

2 tanker om “T”

Legg igjen en kommentar