T

S                                                                                                                                                  V

Tanacetum – Compositae – Kurvplantefamilien
Det finnes ca. 160 arter i denne slekten og de vokser på den nordlige halvkule. Det er både ettårige, flerårige og dvergbusker i denne slekten.

Tanacetum densum ssp. amani
Opprinnelse:Tyrkia, farge: gule blomster med ett gråaktig bladverk og den er vintergrønn.Høyde: ca. 20 cm, bl.: juli/august. Plantested: god drenert jord og mager og plantes i fjellhage, grus eller steinbed.Innsekter/dyr: Bier, humler og sommerfugler, hjortedyr liker den ikke. Herdighet: ca.-34 grader C.
Kr.50,-

Tanacetum macrophyllum
Macrophylla betyr med store blad. Den har store hvite skjermer og blir ca. 90-120 cm. Blomstrer i juni/juli.  Den kan plantes både i sol og halvskygge i nøytral jord. Den passer best sammen med store stauder.
Kr. 50,-

Thymus – Timian – Lamiaceae
Ca. 350 arter i slekten og de vokser i de tempererte delene av Europa, Nord Afrika og Asia. De fleste er lave teppedannende planter og alle er spiselige.

Thymus pulegioides
Denne vokser i Europa og også i Norge. Det blir en halvbusk som blir mellom 5 og 25 cm med rosafiolette blomster. Plantes i mager jord i sol.
Kr. 50,-

Thymus rhodopensis
Denne kan jeg ikke finne noe om, muligens han som jeg kjøpte frø fra ikke har hatt det rette navnet. Den har rosafiolette blomster.
Kr. 50,-

Thymus x citriodurus Unni – Sitrontimian
Dette var årets staude i 2009. Den er ca. 10 cm høy og danner store tepper med rødfiolette blomster. Blomstret i juni/juli/august. De vil ha full sol og god drenert og næringsrik jord. Plantes i urtehagen, fjellhagen og fin i skråninger og  til å vokse over murkanter.
Kr. 50,-

Trillium sp.
Denne har jeg fått uten navn. Den er ca. 20 cm med litt store blomster som er hvite med litt brunt i midten.
Kr.50,-

Trollius – Ballblomst – Ranunculaceae – Soleifamilien
Trollius kommer fra det tyske ordet Trollblume som betyr rund eller kule og det viser til formen på blomsten. Det finnes ca. 20-25 arter i denne slekten og vi finner de på fuktige steder i Europa, Asia og Nord Amerika. Det finnes en art som er viltvoksende i Norge og det er T. europaeus – Engballblom. De trives best i halvskygge i god litt fuktig næringsrik jord. De lave artene kan brukes i fjellhage, og de større i rabatter. De er dessuten fine snittblomster. Formeres ved deling eller frø.

Trollius «Alabaster»

Hvit /kremfarvet, 25-40 cm, bl. 6/7.
Kr. 50,-

Trollius asiaticus
Den blir orange på farge og blir ca. 60 cm høy og blomstrer i juni/juli. Plantes i litt fuktig jord.
Kr. 50,-

Trollius farreri
Denne kommer fra forskjellige steder i Kina, der den vokser i 3500-4700 m.o.h. Den er gul og blir ca. 10 cm og blomstrer i juni/august. Plantes i sol/halvskygge i ett litt fuktig stenparti.
Kr.50,-

Trollius hondoensis
Trollius hondoensis power point

Hondoensis betyr av eller fra fjellet Hondo i Japan. Denne kommer fra Japan og har oransje blomster og blir ca. 60 cm høy og blomstrer i mai/juli. Fin i rabatter og fin til snitt.
Kr. 50,-

Trollius ircuticus
Opprinnelse: Sydvest i Kina til nordøst i Myanmar.Farge: oransje, høyde: ca. 45-60 cm, bl.:juni/juli. Plantested: sol/halvskygge i god hagejord. Herdighet ca. – 25 grader C.
Kr.50,-

Trollius pumilus
Pumilus betyr dverg eller svært liten. Planten vokser opprinnelig i Uttar Pradesh i India og til sørvest i Kina der den vokser i åpne skråninger. Den blir ca 30 cm høy og har gule blomster. Fjellhage
Kr. 50,-

Trollius vaginatus                                                                                                        Denne kommer fra Kina og blir ca. 8-12 cm og er gul.
Kr. 50,-

Typhonium – Araceae
Det finnes ca. 50 arter i denne slekten, de fleste i Asia.

Typhonium diversifolium
Denne vokser i Himalaya i 2500-4300 m.o.h. og blomstrer i juni/juli.
Kr. 50,-

2 tanker om “T”

Legg igjen en kommentar