M

 

L                                                                                                                                                N

 Maianthemum – Asparagaceae
Det finnes 20 arter i denne slekten og de kommer fra Usa, nord Europa og Øst Asia. Plantes i skygge på litt fuktige steder.


Maianthemum biflorum ssp. kamtshaticum
Denne vokser i nord Amerika og i Asia. Den har hvite blomster og blir ca. 10-30 cm og sprer seg med utløpere. Den kan plantes i halvskygge eller skygge i litt fuktig jord. Kan brukes som bunndekker.
Kr. 50,-

Meconopsis – Valmuesøster – Papaveraceae – Valmuefamilien Meconopsis kommer av det greske ordet mekon = valmue og opsis = ligner på. Det finnes ca. 45 arter av ettårige, flerårige og monocarpe(dvs. de dør etter blomstring) innen denne slekten. Flesteparten kommer fra Himalaya og vest i Kina, og bare en art fra Europa. De trives best i god drenert litt fuktig sur jord og delvis i skygge. En flott plante i surjordsbedet. Formeres ved frø eller deling.

Meconopsis  quintuplinerva
Denne kommer fra Kina. Den har blå hengende klokker og blomstrer i tiden mai/juli. Den blir ca. 30-40 cm og plantes i halvskygge i litt fuktig jord.
Kr. 50,-

 

Muscari – Perleblomst – Liliaceae – Liljefamilien
Det finnes ca. 40-60 arter innen denne slekten,  som kommer fra Sør Europa og Lilleasia. Den kan brukes i bed og i fjellhage. Den vil ha litt god jord.

Muscari armena «Fantasy Creation»
En navnesort som blir ca. 10-20 cm høy, men blå blomster og blomstrer i mai/juni. Kan plantes i  sol, skygge og halvskygge. Kan plantes i fjellhage og i bed.
Kr. 50,-

2 tanker om “M”

Legg igjen en kommentar