K

J                                                                                                                                                 L

Kerria – Soleibusk – Rosaceae – Rosefamilien
Kerria er etter William Kerr, botaniker og gartner I Kew garden, London.Det finnes bare en art i denne slekten.Planten kommer opprinnelig fra Kina, og den ble innført til Japan, der den blir mye dyrket.Den liker seg best på en lun, varm plass i full sol og med god jord. Formering av Kerria kan gjøres ved å dele fra rotskudd, men stiklingsformering går også greit

Kerria japonica fl.pl.
Kerria japonica fl.pl. kommer opprinnelig fra Kina den blir litt mindre enn arten, som blir ca 150 cm, Kerria japonica, som har enkle gule blomster, mens denne har fylte oransjegule blomster som. Kan bli ca. 5 cm i tverrmål. Dette er en buske og den blomstrer ca. mai/juli.
Kr. 50,-

Koeleria – Poaceae – Gressfamilien
Koeleria er etter den tyske professoren Georg Ludwig Koeler.

Koeleria glauca – Blågress
Glauca betyr blågrønn. Danner matter som blir ca. 20-30 cm.
Kr. 50,-

2 tanker om “K”

Legg igjen en kommentar