G

F                                                                                                                                             H

 

 Geranium Storkenebb Geraniacea Storkenebbfamilien Geranium betyr trane. Det finnes ca. 300 arter av ettårige, toårige og stauder av Geranium, og de vokser over hele verden. De lave artene er flotte planter i fjellhagen, og de større er fine planter til staudebedet. De som brukes i fjellhage plantes i god drenert jord i sol, de andre liker seg godt i en litt mer gjødslet jord og i halvskygge. Formering med frø, deling eller stiklinger, som tas helt nede ved roten.

Geranium x cantabrigense „Biokovo“ – Storkenebb
Cantabrigense viser til byen Cambridge i England. Dette er en krysning mellom G. dalmaticum og G. macrorrhizum. Den er hvit på farge og blir ca. 25 cm høy og blomstrer i juni/juli. Kan brukes i fjellhage, staudebed og som bunndekker. H-6
Kr. 60,-

Geranium x cantabrigense „Cambridge“ – Storkenebb
Dette er også en krysning mellom G. dalmaticum og G. macrorrhizum. Denne er rosa og blir ca. 30 cm og blomstrer i juni/juli. Kan brukes i fjellhage, staudebed og som bunndekker. H-6
Kr. 60,-        

Geranium x cantabrigense «Karmina«
Samme som de ovenfor. Fargen er rosafiolett, ca. 30 cm og blomstrer i juni/juli. Kan brukes i fjellhage, staudebed og som bunn dekker. H-6
Kr. 60,-

 

Geranium Johnson Blue
Denne er blå og blir ca. 40 cm og blomstrer i mai/juni. Plantes i sol eller halvskygge. Passer både i staudebed og i fjellhage. H-7
Kr. 60,-

Geranium macrorrhizum – Rosestorkenebb
Macrorrhizum betyr stor rot. Denne vokser over store områder i mellom Europa. Den blir ca. 30-40 cm høy og danner store tepper. Blomstrer i juni/juli og er lysrosa på farge. Finnes flere navnesorter av den. Kan brukes i fjellhage, men trenger god plass. Fin til bunndekker mellom busker og trær. H-7
Kr. 60,-

Geranium renardii ‘Philippe Vapelle’
Den blir ca. 30 cm høy og blomstrer ca. juni/juli med purpur blå blomster. Den vil ha sol og god jord. Den brukes både i fjellhage og bed.H-6
Kr. 60,-

Geranium pratense- Engstorkenebb
Pratense betyr som vokser i enger, vanlig i Europa, Asia og til Kina. Dette er en forholdsvis stor plante som kan bli inntil 80 cm litt avhengig av vokseplass, mager jord gir mindre planter. Fargen er blå og den blomstrer fra juni til september. Når den er avblomstret så klipp den helt ned og den kommer med nye blomster. Denne passer best i rabatt sammens med andre store stauder. H-7
kr. 60,

Geranium pratense Pink Ghost
Denne har rosa blomster og har mørkt bladverk. Blir ca. 60 cm og blomstrer i juni/juli/august. H-6
Kr. 60,-

Geranium pratense striatum
Blomsten har striper med litt mørkere farver. Den blir ca. 80 cm og blomstrer i juni/juli/august.H-6
Kr. 60,-

 

 Geranium pyrenaicum
Navnet pyrenaicum betyr at den kommer fra Pyrennene. Opprinellse: Pyrennene og Kaukasus. Farge:Blå, men den kan også forekomme i hvitt. Høyde: 20-30 cm, Bl.:vår, sommer, høst. Plantested: Sol/halvskygge i vanlig jord i bed og fjellhage. Markdekkende. Innsekt/dyr: Tiltrekker seg sommerfulgler og hjortedyr unngår den. Herdighet H4
Kr. 60,-

Geranium renardii
Renardii er etter Charles Claude Renard, Russland. Denne kommer opprinnelig fra Kaukasus. Den blir ca. 40 cm og har hvite blomster og blomstrer i juni/juli. Fin i fjellhagen. H-6
Kr. 60,-

 

Geranium sanguineum  Max Frei- Blodstorkenebb
Geranium sanguineum lav type

Sanguineum betyr blodrød. Vokser over mesteparten av Europa, Kaukasus og nord Tyrkia i åpne fjellparti og sand og krattskog. Dette er en lav type som danner lave puter med mørke rosa blomster, og blomstrer i juni/juli. Fin i fjellhagen. H-7
kr.60.-

Geranium sanguineum album – Blodstorkenebb
Samme som den ovenfor, men med hvite blomster. H-7
Kr. 60,-

Geranium sanguineum rød
Mørk rosa blomster, bl. juni/juli, H-7
Kr. 60,-

Geranium sanguineum lancastriense

Denne får rosa blomster og blir ca. 10/15 cm og har lang blomstring.
Plantes i sol og trives godt i sand/grusbed eller vanlig fjellhage. H-6
Kr. 60,-

Geranium yoshinoi
Opprinnelse: Japan, Honshu, Farge: Rosa, Høyde: 10-15 cm., krypende B.: Fra mai til september, plantested: sol/halvskygge, bed/fjellhage, vanlig hagejord.Innsekter/dyr, den blir likt av bier og sommerfugler. Herdighet: H-2-H-3
Kr.60,-

Geum – Humleblomst – Rosaceae – Rosefamilien
Geum er det latinske navnet på humleblomst . Plantenavn hos Plinius. Det finnes ca. 65 arter i familien og de kommer både fra den nordlige og den tempererte sone og også fra arktiske strøk. De minste sortene kan brukes i fjellhagen, mens de andre passer best i rabatter. De trives best i lett, sur jord, som er næringsrik. De liker godt sol, men kan også plantes i litt halvskygge. De bør deles ganske ofte. Formeres ved deling eller frø.

Geum Pink Frills
Kryssning, sådd av frø. Farge:rosa, høyde: ca. 30 cm, bl.:mai/juli. Plantested: sol/halvskygge i vanlig hagejord i bed eller fjellhage. Innsekt/dyr: Bieplante. Herdighet: H6
Kr.60,-

Geum rivale album– Enghumleblomst
Rivale betyr som vokser ved bekker Vokser i Europa, Sibir, Canada og det nordlige USA. Den har røde eller grønnhvite blomster, og blir ca. 25-50 cm., og blomstrer i mai/juni. Kan brukes i rabatter og i fjellhage, men trenger god plass.H-8
Kr. 60,-

Geum rivale ssp. Islandicum
Islandicum betyr fra Island. Lik den foregående, men den er sådd av frø fra en underart fra Island. H-8
Kr. 60,-

Gladiolus – Irideae – Irisfamilien
Det finnes ca. 300 arter i denne slekten, 260 arter i Sør-Afrika, 76 i det tropiske Afrika og ca. 10 arter i Europa/Asia. De fleste artene er ikke vinterherdige i Norge og må settes ut på våren og taes inn på høsten, men en del av de Europeiske artene kan dyrke på filand i Norge.

Gladiolus illyricus
Denne kommer fra vest og sør i Europa og de fleste fra Middelhavsområdet. Den er rosa og blomstrer i mai/juli og blir ca. 50 cm høy. Plantes i sol og den kan plantes i vanlig hage jord, sand, stein/grus jord. H-4
Kr. 60,-

Gladiolus imbricatus
Denne kommer fra mellom og øst Europa og sørvest i Asia. Den blir ca. 40-50 cm og blomstrer i juni/juli.
Den er rosa. H-4
Kr. 60,-

Gladiolus sp. 40 cm rosa
Denne vet jeg ikke navnet på. Jeg fikk frøene merket bare med Gladiolus sp. Den er like herdige som de andre og den har blomstret hos meg i små potter som står ute hele vinteren. Plantes som de andre som er nevnt ovenfor.
H-4
Kr. 60,-

Goniolimon – Plumbaginacea – Blyurtfamilien
Det finnes ca. 20 arter i denne slekten og de kommer fra nord-Afrika, syd Europa, vest og sentral Asia,Sibir, Mongolia og China

Goniolimon tataricum
Denne kommer fra land sør-vest i Europa. Den får hvitrosa blomster og blir ca. 40-50 cm høy og blomstrer i juli/august. Plantes i sandholdig og veldrenert jord. I deler av landet der det kommer mye regn så kan en med fodel dekke planten om vinteren. H-5
Kr. 60,-


.

 

2 tanker om “G”

Legg igjen en kommentar