B

A                                                                                                                                         B


Baccharis – Asteracea – Korgplantefamilien.
Baccharis kommer fra Syd Amerika (Argentina og Chile) og muligens fra andre steder der borte. I Chile finnes det 55 arter i denne slekten.

Baccharis magellanica
Denne kommer fra enten Chile eller Argentina. Det blir en buske på ca. 30 cm høy med hvite eller gulhvite blomster. I Chile vokser de på plasser med nesten konstant regn og med noen korte tørkeperioder. Den kan tåle sne i kortere perioder. Den kan tåle litt minusgrader fra -8-14 grader C. Denne sådde jeg i fjor og nå står plantene i ett kaldt drivhus uten varme, så de blir utsatt for en del kuldegrader. Dersom noen vil prøve denne planten så kan ikke jeg garantere utfallet. Må nok muligens plantes i krukke å taes inn på vinteren.
Kr.50,-

 

Bergenia – Bergblom – Saxifragaceae – Sildrefamilien
Navnet Bergenia har planten fått etter professor Karl August von Bergen (1704-1760). Det er 8 arter i denne slektenog de kommer fra øst Asia. Dette er hardføre planter som trives overalt, de kan plantes både i sol og skygge. De liker en lett sandblandet hagejord som holder på fuktigheten. Formering med frø fra rene arter og deling eller rotstiklinger på navnesortene.

Bergenia Silberlicht
Lys rosa, 10-50 cm, den kryper utover og dekker godt jorden.
Den kan plantes i sol og halvskygge.
Kr. 50,-

Bergenia stracheyi
Navnet stracheyi er etter Lt. Strachyi fra India, som var en ivrig plantesamler.
Kommer fra vest i Himalaya. Den blir ca. 30-45 cm høy og har hvite blomster. Kan klare temperaturer ned til – 34 grader C
Kr. 50,-

Bornmuellera – Brassicacea – Kålfamilien
Denne planteslekten vokser sørvest på Balkan og Anatolia. Det finnes 8 arter i denne slekten.

Bornmuellera tymphaea
Denne kommer fra Hellas og har hvite blomster og lav og lager matter. Den blomstrer på våren og plantes i sol og god drenert jord. Passer godt i fjellhagen eller grus og sand bed.
Kr.50,-

Boykinia – Saxifragaceae – Sildrefamilien
Navnet Boykinia er etter den amerikanske botanisten Dr. Samuel Boykin (1786-1848) Det finnes 8 muligens 9 arter i denne slekten og de kommer fra øst Asia og Nord-Amerika. De passer best i skygge eller halvskygge i skogsbed i god drenert jord, men ikke for tørt.

Boykinia aconitifolia
Aconitifolia betyr med blad som ligner Aconitum. Denne planten kommer fra øst i USA og blir 30-40 cm og er hvit, den blomstrer i mai/juni og plantes i fuktig jord.
Kr. 50,-

Bupleurum – Umbelliferae – Skjermplantefamilien
Navnet Bupleurum kommer av det greske ordet boupleuros som betyr okseribbe. Det er ca. 70 arter i denne slekten og de fleste kommer fra Asia, Europa og nord Afrika, men også noen få fra Kanariøyene,Sør- Afrika og  fra arktiske strøk i Nord -Amerika. De er ikke noe kravstore til vokseplass, vanlig hagejord og litt sol. Formeres ved frø eller deling.

Bupleurum longifolium
Longifolium betyr med lange blad. Denne kommer fra sentral og sydøst i Europa, den blir ca. 50-100 cm og blomstrer i juli/august. Fargen på blomsten er grønngul og går over til brunt når den begynner å blomstre av. Passer best i staudebedet og den er fin til snitt.
kr. 50,-

Bupthalmum – Compositae – Kurvplantefamilen
Bupthalmum kommer av det greske ordet bous som betyr en okse og ophthalmos ett øye – okseøye – og det hentyder til blomstens utseende. Det finnes ca. 7 arter i denne slekten fra Europa. De ligner mye på Inula. Det er lette planter å dyrke og krever ingen spesielle forhold. Kan plantes både i sol og skygge og dette er en plante som også trives på fuktige steder. Formeres enkelt både med frø og ved deling.

Bupthalmum speciosa – syn. Telekia speciosa
Speciosa betyr stor og vakker. Denne er enkel å dyrke, stiller ingen spesielle krav. Dette blir en stor plante og den passer best å stå alene eller sammen med andre store stauder. Den blir ca. 100-150 cm høy, med store gule blomster og den blomstrer i august/oktober. Fin til snittblomster.
kr. 50,-

2 tanker om “B”

Legg igjen en kommentar